Stout'a 300 ml espresso koysam mı ki?


( P.G.) #1

Stout’u yarın şişeleyeceğim. Moka express’te 300 ml espresso hazırlasam, nasıl olsa buhar olup geçiyor mikrop falan olmaz, sonra katsam kovaya şişelemeden, nasıl olur? 23 lt’de 300 ml hissedilmez mi? Oksidasyon riski var mıdır? Kahveyi döktükten sonra hemen şişeleyeceğim ve yeterince beklemediği için tam karışmaz mı? Ne dersiniz?


(Mert Kosova) #2

Ben yaklaşık 21 litrelik stouta 600-700 ml kadar 24 saat soğuk demlenmiş kahve ekledim şişelemeden 3-4 gün öndeydi sanırım, kahve tadı biraz baskın oldu ama sonuçtan oldukça memnunum. İnternette biraz araştırdıktan sonra soğuk demlemeye karar verdim, daha çok öneriyolar.

Miktar içinse 100ml ekleyin tadına bakın yeterli hissetmezseniz 100ml daha ekleyerek devam edin gibi yorumlar almıştım redditte ama ekle, kovayı, karıştır, tadına bak, tekrar ekle derken hem üşendim hem de oksidasyon olabilir kova açıkken.


(Pendik Artisanal) #3

Bu gönderide de orantılı, ölçülü hesaplamalar var.