TekirBeer Gururla Sunar


(Tekin) #1

İlk yaptığım bira olan Stout kovada 20 gün şişede 3 hafta bekledi. Yapılırken 0.5 kg DDME ve 1 kg şeker kullanıldı. Gazlanma gayet güzel. Şişeleme aşamasında votkada bekletilen belli miktarlarda damla sakızı, vişne, vanilya, tarçın ve bunların belli oranlarda karışımları konuldu. Tarçın 0.5 lt başına 3 cc ve vişne ise 8 cc benim damak tadıma uygun. Daha yoğun vişne için 0.5 lt için 10 cc konulabilir. Diğerlerini içtikçe güncellerim.
@Sturm arkadaşın tasarladığı linkteki görseli aldığı kısmı görünce ben de şu etiketi tasarladım.


Biramın resimlerini de yükleyeceğim fakat mobil olduğum için başaramadım.


(cbaykal) #2

Stoutta visne nasil olur merak ettim. Etiket cok basarili, elinize saglik… ayrintili tadim notlarinizi ve fotolarinizi merak bekliyor olacagim.


(Tekin) #3

Bugün bir şişe daha açtım. İçine şişelemeden 3 - 4 gün önce votkada bekletilmiş damla sakızından 6 cc koymuştum. 0.5 'lik şişede 6 cc damla sakızının aroması hissedilir olmuş ve damakta güzel bir tat bırakıyor. Eğer damla sakızı seviyorsanız tavsiye ederim.