Ustalara birkaç sorum var

Selamlar… bir süredir aklımda olan sorularımı toplu olarak sorayım dedim ustalara, belki herkese faydalı olur??? Başlıyorum :grinning:

  • şerbetci otunun köpüğü katkısı nedir? Ne zaman Dry hop yaptıysam, özellikle ipa ve apa’da güzel kalıcı ama görece fazla köpük oldu
  • fazla maya ekşilik yapar mı? Acemilik ten dolayı önceki kitlerimden birine (izmir 6.5 e katılanlar bilir :grinning:) ikinci maya ilavesi yapmış ve ekşi ama zamanla azalan bir Tad elde etmiştim. En son minimash icin de fazla maya kullanınca eksi bir tad hissettim. Velhasıl fazla maya mi suçlu?
  • içim sıcaklığının tada etkisini nasıl görüyorsunuz? Tabii ki yine damak tadı meselesi ama belki daha eğitici bir açıklaması vardır (bu konuda tembellik edip pek araştıramadim :grinning:)
1 Beğeni