Viking Birası - belki deneyen olur


(mehmet ) #1

Çok malzeme isteyen bir tarif. İlginç geldiğinden ekledim. (malzemelerin türkçesini verdim)

All Grain Viking Beer Recipe

Profile: HomeBrew recipe for a slightly modernized version of a Viking Grog. Hops are used for bittering instead of bog myrtle, and modified flaked grains are added for texture. Produces a full-bodied ale with notes of sweet grains, light smoke, spicy rye, honey, and earthy hops. Moderate hop bitterness.

Ingredients:

Malts

4 lbs Munich Malt (Münih Maltı)

3 lbs Rye Malt (çavdar maltı)

3 lbs Wheat Malt (Buğday maltı)

2 lbs Beachwood Smoked Malt (Beachwood tütsülenmiş malt)

1 lb. Flaked Oats (ezilmiş Yulaf )

1 lb. Flaked Barley (ezilmiş arpa)

8 oz. Acidulated Malt (asitlenmiş malt ?/ PH’ı düzenlemek, asitik yapmak içinmiş. limon eklenebilir??)

1 lb Heather Honey (or other specialty natural honey) (Bal)

8 oz. Birch Syrup (huş ağacı şurubu - meşe parçaları kullanılabilir mi?)

Hops (Şerbetçi otları)

1 oz. Hallertauer 5%a, 60 minutes

2 oz. Hallertauer 5%a, 20 minutes

Yeast (maya): Wyeast 1728 Scottish Ale Yeast

Other: 12 oz rice hulls (helps with sticky wheat and rye mash) (pirinç kabuğu)

Instructions:

Mash all grains with rice hulls (tüm tahıl ve prinç kabuklarını ) and hops for 60 minutes at 154 degrees.

Sparge at 170 degrees.

60 minute boil. Add the honey and birch syrup for the last 5 minutes of the boil. (kaynatmanın son 5 dakikasında bal ve şurup’u ekle)

Chill wort, pitch yeast, and ferment at 64-66 degrees for 5 days.
Rack to keg or secondary and age for 5 weeks.


(Cem Cal) #2

Konuyla ilgili pek bir bilgim yok ama kısa bir süreliğine de olsa tarifi okuduğumda derecelerin fahrenheit olduğunu fark edemedim. Denemek isteyenlere dikkat!!