Vişne birası yapımı

aldığım 6 kg vişne ile 23 litre bira yapmayı planlıyorum. ek olarak şerbetçi otu kullanmadan sadece 4 paket şerbetçi otlu kuru malt özü kullanarak yapma planım var. internette izlediğim videolarda kuru malt özü yerine bira kiti kullanılıyordu, ben bunu vişne aromasını baskılayabileceğini ve rengini sarıya çevirebileceği düşündüğüm için kuru malt özü ile yapmayı düşünüyorum.
ale olarak mı yapsam yoksa lager olarak mı yapsam bilemedim.
acaba kuru malt özünün içindeki şerbetçi otu yeterli olur mu?
soğuk ekleme yöntemiyle aromasını artırmalı mıyım?
bu yöntem ile yaptığım bira, bira olur mu? yoksa başka bir yöntem ile mi yapmalıyım?
son olarak hangi mayayı kullansam bilemedim. görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi günler.
örnek olarak da bir video var.

Şurda bi mesajım kalsın aromalı bira yapımı benimde yapmak istediğim birşey

DME ile olmaz sanmıyorum.
Bir kit veya tam tahıl yapmalısınız.
Lager olarak yapma şansınız varsa lager maya kullanın bence.
Bu bir için dme içindeki şerbetçiotu yeter de artar bile.