Vişneli Bock - Djindemir Brewery


(.) #1

Muntons bock kit + 1 dark dme + 1 buğday dme ve Us05 ile 23 lt kurduğum biranın, 11 litresini 15 günlük ilk fermantasyondan sonra 500gr donmuş vişne ile ikinci fermantasyona aldım. İkinci fermantasyon 10 sürdü ve fg 1.010 iken şişeledim. İlk tadımı 8 gün sonunda yaptım. Çok erken olmasına rağmen olumlu fikir veriyor. İlk izlenimlerim, bock karakteri korunmuş alttan hafif vişne aroması hissediliyor. Çok fazla vişne kullanmadığım ve erken olduğu için vişneli şurup etkisi yok ve tatlı değil. Ferahlatıcı ve keyifli bir içimi var.


(Arno Kalaycı) #2

İstanbuldaysanız birkaç hafta sonra portakallı bock ile takas yapmak isterim.


(.) #3

Maalesef :pensive: İstanbul’a arada geliyorum, bilgi verir Yanımda getirebilirim


(.) #4

Bock bira aslında güzel,:+1:Aromaya ihtiyacı ise olursa daha da güzel,meyva aromalarını ben çok seviyorum m,hele hele siyah biralata bir de bığdaylara,bıgün schneiderweisse içtik mesela ,8,2 vol,şotlu bayıldık gibi


(.) #5

Bock’un farklı ve güzel bir stili var. Şerbetçi otu varlığı çok hissedilmediği için de aromalandırmaya çok müsait. Vişne ise biraya gerçekten çok yakışıyormuş, ikisi birarada tahminimden iyi oldu, bekleyince daha da güzel olacak :slight_smile:


(evbiracısı) #6

Bunu bide lager mayayla kursaydınız heralde ikram etmeden iki kere düşünürdünüz :slight_smile: Kesinlikle bock ve vişnenin iyi bir fikir olduğuna katılıyorum. Bende pilsner-lagerleri (yaz dönemi el mahkum) US-05 ile kuruyordum. Diğer ale mayalardan daha duru biralar olsalar dahi en fazla psudo lager oluyorlar. Gerçek lager mayasıyla gelen malt tadı ve estersiz sade içimli bir bock ve vişne muhteşem olabilir :slight_smile: Eğer iyi vişne bulursam kesin deneyeceğim, fikir için çok teşekkürler.


(.) #7

Havalar biraz daha soğusun lager mayası ile bock kurma planım var, onun içinden yine 10 lt ayırıp vişne ile ikinci fermantasyona alabilirim :grinning: vişne olarak da hazır dondurulmuş olanlardan kullandım, yine öyle yaparım sanıyorum


(Mert Erkol) #8

Bundan isterim ben! :smiley:


(.) #9

Ben baya ekşi bir bira beklerken çok ferahlatıcı bir birayla karşılaştım. Yazın çok güzel içilebilecek bir tarif bence. Ellerine sağlık @Djindemir