WB-06 ve Fermantasyon Sorunu Düşüncesi


(ömür) #1

Merhaba arkadaşlar bu mamayı daha önce iki kez daha kullanmıştım “coopers ve muntons” çoşkulu çalışan bir maya biliyorsunuz hatta taşma durumu bile olabiliyor çoğu zaman… Dün coopers buğday kitini tekrar kurayım dedim ve kurdum “1kg buğday dme 1kg şeker og 1055-56” 23 derecede mayayı köpükleri kenara çekmeden üstüne serptim kapağı kapattım hava kilidini taktım ve 30dk sonra hava kilidini çıkardım ve yavaşça sağa sola kovayı biraz çalkaladım. Çünkü mayanın kullanımında bir kaç kullanma yönteminden birisi de bu… Neyse kovayı yerine koydum ve bu gün baktığımda su tek tarafa topanmıştı ancak gaz çıkışı çok zayıf ve uzun aralıklar da oluyor. Kovada kaçak yok eminim. Durum böyle olunca biraz endişeliyim… Daha öncede her şeyi ile aynı şekilde kurduğumda taşma olmadan gayet güzel çoşkulu fermante olmuş ve sonuç itibari ile çok güzel bir buğday birası elde etmiştim… Özetle acaba maya eklemek gibi bir durum söz konusu olabilir mi? yoksa beklemek mi lazım bilemiyorum siz nedersiniz? Kovanın derecesi 20-21 derecede. Teşekkürler


(ömür) #2

Evet arkadaşlar konuya müteakiben akşam saatlerinde hava kilidi coşkusu daha da arttığını gördüm ve bunu mutlu etti :slight_smile: fener ildede kovaya baktım kurausen oluşumunu görünce tedirginliğim biraz daha azaldı ve yattım uyudum :slight_smile: sabah tekrar baktığımda klasik buğday birası durumu ile karşılaştım ve normalde hadiyaaa şimdi kim uğraşacak sabah sabah bununla derken biraz endişelerim olduğundan bende tam tersi oldu oldukça sevindim iyi iyi çalış böyle işte fokurda coş taş dedim :slight_smile: hava kilidi zaten çok batıyor biliyorsunuz böyle durumlarda hiç uğraşmadan zaten temizlemesini de zaman alıyor onun için söktüm onu kovayı güzelce temizledim ve hortumlu sisteme geçiş yaptım hızlı bir şeklide ve bıraktığımda gayet güzel devam ediyordu… Buğday birasını çok severim daha önceleri de gayet güzel olmuştu umarım bu da güzel olur… Saygılarımla