Yardım gaz çıkışı


(Fatih ) #1

İlk bira kurulumunu hatayla başladım sanırım mayalama işleminde suyun derecesini unutarak 27 derecede mayayı attım ilk 5 saat gaz cıkışı olmayınca kovayı buzdolabında 23 dereceye getirdim ve odaya aldım 1 saat sonra güzel bi şekilde gaz çıkışı oldu.İlk 2 gün güzeldi 3 günde gaz çıkışı 5 sn aralıklarla 3-4 baloncuk tu ve şuanda gaz çıkışı durdu ne yapmam gerekir kova derecesi 22 kovanın kapağınıda streç filmle sardım (ilk kurulum 08/09/18) mayalar uykuya dalarmı derece düştüğünde yardımcı olursanız sevinirim


(GambLe41) #2

Merhaba,

Eğer kullandığınız maya “ale maya” ise; kovanın kenarına ışık tuttuğunuzda içeride oluşan krausen dediğimiz köpüğü gözlemleyebiliyorsanız endişe edilecek bir durum yok demektir. Gaz çıkışı olmaması fermente olmadığı anlamına gelmez.
Yoğunluğu takip edin günden güne azalıyorsa fermentasyon devam ediyordur…


(Saner Gülşen) #3

Ayrıca kurduğunuz kit başlangıç kitiyse yani ale maya kullanmışsınız ideal sıcaklık 20 derecedir. Düşürün.


(Fatih ) #4

Kova sicakligi 24 dereceye çıkarttım su anda gaz çıkışı başladı acaba maya ilk başladığı fermente derecesinde olduğu sıcaklığını mi aradi


(Kadir H.) #5

Fatih55 en nihayetinde fermentasyon gerçekleşir. 1-2 denemeden sonra problem kalmaz. Anlayacağın 9 tl verip bira alamayacağına göre biraz meyvemsi tat bile sevilir. En nihayetinde de kendi üretimin. :grin:


(Saner Gülşen) #6

@Fatih55 ısrarla sıcaklığı yükseltip tepkimeyi hızlandırıp baloncuk çıkarmaya çalışmayın. Önemli olan hızlı olması değil, ideal sıcaklıkta olmasıdır. Tadı bozarsınız.


(Akın örki) #7

Merhaba yenı kurdugum kıtın 6 gunde 3 gunde gaz cıkısım durdu be sıcaklık 18-21 derece arası gırtı geldı ölçüm aletını yenı aldıgım icin bugun olcum yaptım 1000 gosterıyo sıcaklık 21 derece rengı bıraz sorunlu gıbı gordum ama ınsallah bozulma olmamıstır


(Osman) #8

Akin06 gaz çıkışı dursada bence en az 14 15 günü tamamlayın.
Fatih55 sanırım pilsner bira kitini diyorsun başlangıç setiyle verilen yüksek ısıda mayalamışın biraz tadı değişik olabilir ama dereceyi yükseltmeye çalışma 20 derece civarında 29 una kadar kovada kalsın. şişedede en az 2 hafta


(Fatih ) #9

Dediğiniz gibi kova sıcaklığını 24 dereceden 22 düşürdüm gaz cikisi iyi gidrken su andadurdu hava kildindeki su ortalanmis bu değerde mi birakmaliyim


(Fatih ) #10


(bakkalamca) #11

Fermentasyon tamamlanmışsa tamamlanmıştır, fazla beklemeye gerek yok. eğer daldırma yöntemi ile ş.otu atmayacaksanız, şişelemeye geçin . Yalnız şişede 2 hafta az bir süre. en az 3 hafta ideali 1 ay, daha sonrada dolapta hiç olmazsa birkaç gün bekletipte içmektir.