Yeast Starter- Başlangıç Mayası


(Doğucan Yilmaz) #1

Merhabalar birkaç konuda birde şotlu kuru malt özü sayfasında gördüm ama mantığını gerekliliğini ve çalışma prensibini anlayamadım. Bu yeast starter nedir amacı nedir neden gereklidir nasıl yapılır bilale anlatır gibi anlatırmısınız?

Düzenleme: %6 alkol oranı yakalamak adına aklımda 2 farklı kurulum var. Araştırma yaparken ‘yeast starter’ gördüm ondan merak ediyorum. Açıklarsanız sevinirim.
1- Export Pilsner + 1 pk Şotlu KMÖ + 1000 gr Şeker + Us-05 Maya ile 23lt kurulum yapmayı planlıyorum.
2- Export Pilsner + 2 pk Şotlu KMÖ + 500 gr Şeker + Us-05 Maya ile 23lt kurulum yapmayı planlıyorum.


(Oguz) #2

Kuru mayadan starter yapmayın.


(Oguz) #3

(Oguz) #4

Her üreticinin starter tarifi az da olsa farklı. Stirplate kullanımı vs.

Örnek

https://www.whitelabs.com/resources/homebrew-starter-tips


(Doğucan Yilmaz) #5

neden kuru mayadan starter yapmayayım? forumdaki konularda bunla ilgili bilgi göremedim bu starter konusunda aydınlatırmısınız ?