Yeni Kit Pilsner Hazırlığı

Bu hafta elimdeki 2 kova şişeleniyor. Şimdiden yeni kit için düşüncelere daldım. Bir kovada kesinlikle Tripel deneyeceğim. Diğeri için tadını sevdiğim için Pilsner düşünüyorum.
Başlangıçtan farklı olarak şeker kullanmayıp, DME/LME yada Bira güçlendirici kullanacağım. Ayrıca bu sefer ŞO ekleyeceğim.
Sorularım şunlar

  1. Ne kadar DME yada LME kombinasyonu? ( 1kg , 0,5/0,5 vs)
  2. Hangi ŞO yu ne şekilde eklemeliyim?

Amacım yoğun gövdeli, aromalı bir pilsner yapmak.
Fikir üreten herkese şimdiden teşekkürler.

bence direkt 100 de 100malt yap dostum ben şimdi onu deneyeceğim

1 Beğeni

%100 malt pilsner çok güzel oluyor ama ŞO’lu kuru malt özü kullanırsanız (1kg.) damakta biraz acılık bırakabiliyor.Bence 0,5 kg şeker ve istediğiniz herhangi bir kuru malt özü ile %100 MaltPilsner tavsiyeleri ile ilgili açtığım konudaki bilgilerden sonuç çıkarabilirsiniz.

2 Beğeni

Kovada ki Lager’ı sadece Amber LME ile 20 lt. kurdum. Yazılana göre LME 1.2 kg şekere denk geliyor.
Bence light LME ile şekersiz 20 lt. kurarsanız gövdeli ve güzel Pils olur.
ŞO konusunda çekimserim IPA’de soğuk ekleme 3gün/45 gr. Cascade kullandım. Tadını pek sevmedim.

2 Beğeni

Yorum yazan herkese teşekkürler.
Export Pilsner + LME + 250 gr Şeker ile 21 lt de kuracağım.
Hersbrücker ile 35 gr , şişeleme öncesi 3 gün şerbetçi otu planlıyorum.

1 Beğeni

Eklemeyi unutmusum maya w34/70 olacak.

1 Beğeni

3 hafta kova sürecinden sonra şişede 1 aydır bekliyor ilk Şerbetçi otlu pilsnerim :slight_smile:
İlk hafta şişede hiçbir şey olmadı, doğrudan ice teaden halliceydi. 2 hafta sonra bira bir şeye benzemeye başladı. Tadıma da getirmiştim, genel kanı kötü bira olmadığı :slight_smile:
Hersbrücker den tat/aroma anlamında pek bir şey göremedim, ya daha fazla tutmak yada miktarı arttırmak gerekiyordu bilemiyorum. İlk dry hop denemem olduğu için korkarak yaptım her şeyi demekki 2nciye saldıracağım :slight_smile:

1 Beğeni