Yıkanmamış üzüm taneleri kullanarak bira mayalama

merhaba
şarap yapımıyla ilgilenen arkadaşlar bilirler,şarabın yapımında mayalı ve mayasız olmak üzere 2 yöntem var.

mayasız yöntemde, üzümlerin üzerinde bulunan doğal mayalarla fermentasyon olduğu yazılmakta.

acaba bira kurulumu yapılıp, maya olarak üzüm tanecikleri eklemek,(veya üzümlerin üzerindeki mayaları starterle artırarak kullanmak) bira fermentasyonunu sağlar mı.

sağlarsa ortaya çıkan ürün nasıl bir ürün olur…

konuya ilişkin bir kaynağa rastlayan arkadaş var mı.

bildiğim kadarıyla şarabın doğal toprak mayası arpa veya buğdayı fermente etmiyor

1 Beğeni

Şarap yapımıyla bira yapımı birbirinden oldukça farklı süreçler. Üzüm tanelerinden gelen yabani şarap mayasını ise bira yapımında kesinlikle kullanmayın derim :wink:

Forum’un konusu şarap yapımı olmadığı için daha fazla detaya girmeyeceğim ama artık birçok profesyonel şarap üreticisi daha kontrollü ve kestirilebilir sonuçlar için ya ticari şarap mayalarını ya da kendileri kültüre aldıkları ve çoğalttıkları mayaları kullanıyor.

Yarattığı teknik problemler nedeniyle avam şarapçılar, köylü şarapları ve bazı geleneksel üreticiler dışında üzümden gelen yabani maya kullanımı artık pek popüler değil.

3 Beğeni

Elbette forumun içeriği bira üzerine ama yinede cevaplarsanız sevinirim; bira mayasıyla şarap yapımında nasıl bir sonuç alınır :slight_smile:

olumlu bir sonuç alabilirsiniz.