Yorkshire Bitter Portakal Aroması


(Sedat) #1

2 haftadır fermantasyon kovasında olan 23 lt Yorkshire içine, şişeleme öncesi portakal aroması eklemek istiyorum. Yaklaşık 50ml portakal likörü içerisine, soyduğum bir adet portakalın kabuklarını(beyaz kısmını almadan) attım. Bir kaç gün daha bekleyip kovaya eklemeyi düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlardan önerilerini duymak isterim.

Acılık verir mi? Nasıl atayım? Kapağı açmadan, hava deliğinden mi göndersem?:grinning: Ben iyi bir şey yapmak üzere miyim? Yoksa dur diyen olur mu? Çok düşük ihtimal ama, ya beğenmezsem. Şişelere mi eklesem? Kafamda deli sorular. Arz ederim.


(Eşşekkadaradam) #2

Tadı ve tekniği için bir şey diyemeyecegim ama yarısını siseledikten sonra diğer yarısına ekleseniz? … yani her ihtimale karsi :grinning:


(Emre) #3

Bununla ilgili Ömer Kutlu’nun videosu var. Hoogarden denemesi olarak buğday kitini portakal ve kişniş ile modifiye etmiş. French press’te çay yaparak eklemiş kovaya,izleyebilirsin. https://www.youtube.com/watch?v=LbLAp39ej9Q