Yüksek Alkollü - Gövdeli Stout Denemesi


(Ulaş Erbil) #1

Merhabalar,

YÜksek alkollü ve gövdeli bir stout yapma planım var.
Malzemeler şu şekilde olacak:

Munton’s Export Stout
Koyu Sıvı Malt Özütü
Mangrove Jack Bira Güçlendirici
2 x New World Strong Ale Maya
30 Gram fuggles (10 dk sıcak suda demlendikten sonra eklenecek)

Sizce nasıl olur? 1.70 civarı bir OG hesaplıyorum, 7.8-8% aralığında bir alkole sahip olacak.

Önerileri olan var mıdır?


(Onder Guduculer) #2

Merhaba

Şerbetçi otunu dry hoping yapmanı tavsiye ederim ben ilk denememde tea hop yapmıştım etkisi düşük oluyor ayrıca yüksek gövdeli bira yaparsan şişelemeden sonra sıcaklığa dikkat etmen gerekli yoksa şişelerin patlama ihtimali yüksek şişelemeden sonra 1 yada 2 hafta da sıcaklığında daha sonra daha düşük ısıda saklamak gerekli.


(Ulaş Erbil) #3

Bİrayı yaptım. Yukarıdaki tarifte bazı şeyleri değiştirdim:

Muntons export stout
1.5 kilo dark LME
1 paket extra dark DME (tat yoğunluğu için)
1.5-1.6 kg şeker
2 adet new world strong ale maya
30 gram kadar cascade demledim onu ekledim

bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak.