Yüksek sıcaklığın biranın tadını bozmaması

Geçen seneki üretimlerimde sıcaklığı hep istenilen derecede tutmaya çalışıyordum,bu seneyse biraz daha deneysel takılarak birçok kitimi 24-26da bıraktım,hatta 2 kitim 2 ay boyunca o derecede kaldı.Fakat hepsi sorunsuz biralar oldu.İki farklı dereceli birayı karşılaştırdığımda tadında öyle abartılacak bir değişiklik yakalayamadım.Birçok değişik birayı,şarabı deneyimlemiş birisiyim,sorunun damak tadında olduğunu sanmıyorum.Aslında ortada bir sorunda yok,daha ziyade neden ben önerilen sıcaklıklar dışına çıkıpta kötü sonuçlarla karşılaşmıyorum sorgulaması var.
Tek istisna diyebiliceğim durum,şerbetçiotlu malt özü.Önerilen derecede kullandığımda normal sonuç alırken yüksek dereceli denemelerde bariz şekilde daha acı biralar oluştu.